Afdeling psyachtrie RKZ verhuist naar hoofdgebouw

BEVERWIJK – De afdeling Psychiatrie (PAAZ) van het Rode Kruis Ziekenhuis (RKZ) in Beverwijk verhuist woensdag 16 juli naar het hoofdgebouw aan de Vondellaan in Beverwijk.

Nu is de PAAZ nog gehuisvest aan de Beeckzanglaan in Beverwijk. Na de sloop van het Zeewegziekenhuis in IJmuiden werd de psychiatrische afdeling tijdelijk aan de Beeckzanglaan gehuisvest, maar de gemeente Beverwijk besloot vorig jaar dat de huur per september van dit jaar zal worden opgezegd.

De verhuizing zal in twee fasen plaatsvinden. Woensdag zal gestart worden met de eerste fase, waarbij 16 bedden en andere toebehoren van de kliniek naar het ziekenhuis worden verhuisd. Hiervoor zal een verhuiswagen die dag tussen half negen ’s ochtends en vier uur ’s middags meerdere malen tussen de twee locaties rijden. Omwonenden zijn hiervan op de hoogte gebracht.

Fase twee betreft de verhuizing van Deeltijdbehandeling en Polikliniek. Conform de huidige planning zal deze verhuizing in september plaatsvinden, waarna de tijdelijke huisvesting zal worden afgebroken.