VrijeLijst overweegt motie over brief kinderpardon

CASTRICUM – De VrijeLijst overweegt om bij de eerste gemeenteraadsvergadering na het zomerreces een motie in te dienen over het kinderpardon.

Burgemeester Toon Mans heeft geweigerd een brief te ondertekenen van burgemeesters naar aanleiding van de regels verbonden aan het kinderpardon. Zo zouden kinderen die onder toezicht van het Rijk stonden wel mogen blijven, maar zouden kinderen onder gemeentelijk toezicht nog steeds kunnen worden uitgezet. De burgemeester van Bunnik is hiertegen een actie gestart, door zoveel burgemeesters een brief aan verantwoordelijk staatssecretaris Teeven (VVD, Veiligheid en Justitie) te laten sturen.

Mans heeft in de antwoorden op de vragen van Ron de Haan (VrijeLijst) duidelijk gemaakt dat ‘inwoners van Castricum mogen verwachten dat de burgemeester zich bezighoudt met wat er voor inwoners speelt en wat voor inwoners en Castricum van belang is’. In Castricum zijn geen kinderen die door de regels van het kinderpardon tussen wal en schip dreigen te vallen.

Met de mogelijke motie wil De Haan dat de raad afstand neemt van het standpunt van het college om de brief niet te ondertekenen.