Rondleiding voor ouderen en minder validen in Stedelijk Museum Alkmaar

ALKMAAR – Wilt u al tijden een bezoek brengen aan Stedelijk Museum Alkmaar maar kunt u het museum niet (meer) alleen bezoeken?

In kader van het gesubsidieerde project ‘Rondleidingen voor ouderen’ is het mogelijk om met een groep mensen met een beperkte mobiliteit een arrangement inclusief rondleiding te boeken in het museum. De entree, koffie met iets lekkers en de rondleiding zijn gratis. U regelt als groep alleen zelf het vervoer.

Vanaf half augustus kunt u de tentoonstelling ‘Retteketet! AZ – 60 jaar betaald voetbal in Alkmaar’ in groepsverband bezoeken. De tentoonstelling neemt u mee op een voetbalavontuur vol herinneringen en nostalgie.

Houdt u meer van oude kunst dan behoort een rondleiding door de ‘Gouden Eeuw van Alkmaar’ ook tot de mogelijkheden. Een rondgang langs topstukken uit de Alkmaarse kunstgeschiedenis: schilderkunst, maar ook bijzonder glas, porselein en zilver.

Het is de bedoeling dat er groepen worden gevormd van maximaal 10 ouderen met 10 begeleiders. Natuurlijk zijn zelfstandig wonenden met een beperkte mobiliteit van harte welkom. Bent u geïnteresseerd mail Mieke Content, miekec@museumalkmaar.nl of bel 06 551 508 75