GroenLinks stelt vragen aan Gedeputeerde Staten over opstelterrein

CASTRICUM – GroenLinks heeft het College van Gedeputeerde Staten vragen gesteld over de plannen om een opstelterrein voor treinen te bouwen tussen Castricum en Uitgeest.

GroenLinks stelt vragen over de betrokkenheid van de Gedeputeerde Staten van de provincie naar het te bouwen opstelterrein. Ook wil de Statenfractie weten of er alternatieven de revue hebben gepasseerd, zoals het opstelterrein van Tata bij Beverwijk, of opties bij Heerhugowaard.

Ook vindt de GroenLinks-fractie het verwonderlijk dat het complex, van zo’n 500 meter bij 50 meter, gebouwd wordt nabij weidevogelgebied Noorderveld. Ook wil GroenLinks weten of het aanleggen van een tunnel onder het spoor bij de Beverwijkerstraatweg als douceurtje wordt gebruikt.

Antwoord op de vragen moet er binnen dertig dagen zijn.

Op de foto: de mogelijke locaties voor een opstelterrein in Castricum