Facebookinitiatief tegen opstelterrein

CASTRICUM – Op Facebook zijn bewoners van Castricum, Uitgeest en Heemskerk een initiatief begonnen tegen de bouw van een opstelterrein aan de spoorlijn tussen Castricum en Uitgeest.

ProRail wil een opstelterrein bouwen in de buurt van station Uitgeest, omdat vanaf daar straks veel meer stoptreinen naar Zaandam en Amsterdam gaan rijden. De treinen moeten ’s nachts en buiten de spits op het opstelterrein gestald worden. Op het terrein zullen zo’n 50 medewerkers de treinen schoonmaken en klein onderhoud plegen.

Inmiddels steunen zo’n 100 mensen het initiatief wat het doel heeft om het terrein niet in het groen tussen Castricum, Heemskerk en Uitgeest te bouwen. Ook worden er suggesties gegeven waar wel gebouwd kan worden, zoals bij Heerhugowaard en bij de bioscoop in Beverwijk, waar al een soort opstelterrein ligt.

Op 11 september zal ProRail weer in gesprek gaan met bewonersgroepen, die dan initiatieven kunnen indienen.

Op de foto: de bewonersavond met informatie over het opstelterrein werd eind juni drukbezocht. De foto is gemaakt door Henk Hommes.