Terug van vakantie? Kranen open!

PWN – Drinkwater dat enige tijd heeft stilgestaan, kan van mindere kwaliteit zijn dan u gewend bent. Daarom adviseren wij u om na uw vakantie alle kranen in uw huis door te spoelen.

Als u langer dan een week op vakantie bent en thuis geen kraanwater gebruikt, staat het water stil in de aansluitleiding naar uw woning en ook binnen uw woning. Dit water smaakt minder fris dan vers water.

Wilt u er zeker van zijn dat u bij thuiskomst weer overal fris drinkwater heeft?

Trek het toilet even door, hiermee wordt al een groot deel van het stilstaande water ververst. Laat alle kranen in het huis een minuut lang lopen. Vergeet ook de douche en de badkraan niet! Zet telkens de koude en warme kraan gelijktijdig open, ongeveer een minuut lang. Heeft u een mengkraan, zet deze dan zo open dat er lauwwarm water uitkomt.

Als u direct bij thuiskomst de kranen doorspoelt, kunt u daarna weer snel genieten van het schone en betrouwbare water dat u van PWN gewend bent.