Op vakantie? Neem maatregelen tegen inbraak

CASTRICUM – Inbrekers zijn juist in de vakantie extra actief omdat ze vaak ongestoord hun gang kunnen gaan. Thuiskomen na een inbraak in uw woning is natuurlijk een heel nare afsluiting van uw vakantie. Sta daarom even stil bij de veiligheid van uw woning en neem uw maatregelen.

Inbrekers kunnen vaak eenvoudig de woningen eruit pikken waarvan de bewoners voor langere tijd weg zijn. Zorg daarom voor een bewoonde indruk en voorkom uitpuilende brievenbussen of gordijnen die continu gesloten zijn. Zorg dat er af en toe een lampje brandt. Plaats waardevolle spullen uit het zicht. Heeft u een kluis, gebruik hem dan voor waardevolle zaken.

Bent u actief op sociale media als Facebook of Twitter? Bedenk wie er allemaal mee kunnen lezen tot wanneer u afwezig bent. Dat kan ook voor inbrekers nuttige informatie zijn.
Voor wie niet op vakantie is: ziet u iets verdachts, bel dan meteen 112.

Ga voor algemene anti-inbraaktips naar de website: www.castricum.nl