Fred Teeven en Nieuw-Zeelandse ambassadeur ontvangen All Blacks

CASTRICUM – Het programma voor het bezoek van het Nieuw-Zeelandse rugbyteam aan Castricum is bekendgemaakt. In totaal zal het meest gerenommeerde rugbyteam Castricum voor zes dagen aandoen, in voorbereiding op de Gemenebestspelen in het Schotse Glasgow.

Op woensdag 16 juli wordt het sevensteam door de Castricumse jeugd op traditionele wijze ontvangen. Zij zijn al weken bezig met het voorbereiden van de Haka, de eeuwenoude Maori oorlogsdans. Onder leiding van de Nieuw-Zeelandse spelers van de Castricumse Rugby Club belooft het een indrukwekkend spektakel te worden. De welkomstceremonie voor coach Sir Gordon Tietjens en zijn team wordt verzorgd door staatssecretaris en oud-rugby speler Fred Teeven (Veiligheid en Justitie, VVD) en de ambassadeur van Nieuw-Zeeland, George Troup. Na het officiële programma start het team met hun eerste training in Nederland, die training is openbaar toegankelijk voor publiek.

Donderdag 17 juli staat de tweede training op het programma, ook die is weer openbaar. Na de training worden er clinics voor niet-rugbyende jeugd van 6 t/m 18 jaar georganiseerd, om hen kennis te lasten maken met met de rugbysport.

Zondag 20 juli wordt wederom getraind, maar ook zullen er wedstrijden gespeeld worden. Het eerste team van Castricum durft de arena te betreden, zo ook de Dutch Barbarians (geselecteerde Nederlandse spelers). Een unieke kans om het All Blacks Sevensteam in actie te zien! Ook zal het Nederlandse dames sevens team een wedstrijd spelen tegen een andere vrouwelijke tegenstander.

Voor alle informatie over tijden kunt u terecht op www.allblacksincastricum.nl.

In de meest recente aflevering van Couleur LoCALe vertelt mede-initiator Mats Marcker hoe hij het team naar Castricum heeft gehaald: