Zelikob in De Oude Keuken

CASTRICUM – De Oude Keuken presenteert zondag 6 juli Zelikob. Zelikob speelt klezmer, van oorsprong Joodse bruiloftsmuziek en een smeltkroes van muzikale stijlen. Zelikob trad al diverse malen met succes op in Het Oude Theehuys.

Typisch voor klezmer is de expressieve melodie die zowel heel opgewekt kan klinken als melancholisch of weemoedig. De muziek werd tot het begin van de twintigste eeuw in grote delen van Europa gespeeld.

Het herbergt de melancholie van de blues, de uitbundige vreugde van bruilofts- en dansmuziek en de mogelijkheid tot improvisatie van jazz. Of in de woorden van Zelikob: ‘weemoed om bij te dansen en plezier om bij te huilen’.

U bent welkom van 14.00 tot 16.00 uur. U vindt De Oude Keuken op het terrein van Dijk en Duin. Vanaf de ingang aan de Zeeweg is de route duidelijk aangegeven.