Onthulling van de Alkmaarse vrouw

ALKMAAR – Iedereen weet nog wel dat in 2010 bij een archeologisch onderzoek op de Paardenmarkt in Alkmaar twee massagraven werden ontdekt uit 1573.

Volgens onderzoek van de Universiteit van Leiden waren deze massagraven het bewijs van de zware strijd die heeft gewoed tijdens het beleg op Alkmaar. In een kleiner graf lag een skelet van een vrouw. Maar wie was deze vrouw en hoe zag zij er uit?

Door middel van forensische technieken is haar gezicht nu gereconstrueerd en is gedurende een week te zien in Stedelijk Museum Alkmaar. In 2015 zal de Alkmaarse vrouw een plek krijgen in de vaste opstelling van het nieuwe archeologiecentrum ‘Huis van Hilde’ in Castricum.

U bent van 11 t/m 20 juli welkom in de Kleine tentoonstellingszaal van het Stedelijk Museum Alkmaar. De toegang is gratis. Meer informatie: www.stedelijkmuseumalkmaar.nl