Klijnstra: “Onderzoek naar behoud gebouw Toonbeeld”

CASTRICUM – De gemeente Castricum draagt maximaal 5000 euro bij aan een onafhankelijk onderzoek naar het behoud van het gebouw van Toonbeeld. Dat zei wethouder Hilbrand Klijnstra (D66) tegen het buurtcomité dat zich hard maakt voor behoud schrijft het Noordhollands Dagblad.

Het idee was juist om het pand te slopen en er woningen voor terug te plaatsen. De opbrengst van de woningen kan dan gebruikt worden om het cultureel centrum bij Nieuw Geesterhage te financieren.

Het buurtcomité beschouwt het gebouw van Toonbeeld in de Oranjebuurt als ‘wezenlijk onderdeel van het architectonische profiel van de buurt’. De wethouder heeft, volgens de krant, duidelijke afspraken gemaakt met het buurtcomité. Zo krijgt de buurt geen blanco cheque en geen vetorecht over de plannen.

Volgens wethouder Klijnstra moet Nieuw Geesterhage in 2016 af zijn, zegt hij tegen het Noordhollands Dagblad. Op 5 juli wordt er in de gemeenteraad over de bestemmingsplannen voor Nieuw Geesterhage gestemd. Dan wordt definitief bekend of Toonbeeld meteen mee verhuist naar het nieuwe pand, in de laatste plannen is dat namelijk wel de bedoeling.