Duurzame fietstocht geslaagd!

CASTRICUM – Zondag 29 juni is de eerste duurzame fietstocht van CALorie gereden. Het is verrassend hoeveel voorbeelden van duurzaamheid er in Castricum te zien zijn.

Scholen met zonnepanelen en een duurzaam beleid, een tennisvereniging die het dak heeft volgelegd met zonnepanelen, een bedrijfspand gebouwd met tal van milieuvriendelijke toepassingen of een verhuisbedrijf dat met elektrische (vracht)wagens rijdt, En niet te vergeten het gemeentehuis.  

Er zijn ook steeds meer particulieren die zonnepanelen en/of een zonneboiler plaatsten. Of verenigd in de coöperatie Zon Op Schulpstet, de Eerste Castricumse Zonnecentrale op een dak van een gemeentegebouw.

In Akersloot wordt er door CALorie een tweede Zonnecentrale aangelegd op het dak van de Brandweerkazerne. Belangstellenden kunnen daarvoor nog intekenen voor een of meerdere panelen. Informatie via info@calorieenergie.nl