Uit de Kunst gaat wel door bij het Strandvondstenmuseum

CASTRICUM – Hoewel Uit de Kunst in de rest van Castricum niet doorgaat, zal het Strandvondstenmuseum zich daar niets van aantrekken. Op 5 en 6 juli is er van alles te doen bij het museum op de Zanderij.

Het Strandvondstenmuseum en de naastgelegen Zorgkwekerij hadden namelijk al afspraken staan met muzikanten en kunstenaars voor optredens en exposities. 

Het thema voor Uit de Kunst was ‘Op Reis’. Dat thema komt terug in de foto’s van fotografe Anouk van de Beek. Zij drukt haar foto’s af op hout, waar de foto tot leven komt. Doordat hout niet effen is, lijkt het wel of alles in beweging komt en ‘op reis’ gaat.

Manon van Beek, die onlangs nog een modeshow gaf met jurken gemaakt van afval, zal haar werk tonen. Zij heeft zich gespecialiseerd in handgemaakte huisdecoraties en tassen. Ook zal ze workshops geven. 

Verder is er een optreden van Willem van der Burgh en Cora Blekemolen. Zij zullen samen zingen, begeleid door akoestische gitaar. De nummers zullen in het teken staan van reizen en op reis gaan. Het optreden staat gepland voor zondag, om ongeveer 13:00 uur.

Het Strandvondstenmuseum is te vinden aan de Geversweg 2a in Castricum.

Op de foto: een eerder optreden in het Strandvondstenmuseum.