Landschapsbeheer Nederland en De12Landschappen samen

NOORD-HOLLAND – Met LandschappenNL is de grootste belangenbehartiger voor het landschap opgericht

Tijdens een feestelijke bijeenkomst op 19 juni in Dalfsen presenteerden Landschapsbeheer Nederland en De12Landschappen hun nieuwe, gezamenlijke organisatie: LandschappenNL.

Deze nieuwe organisatie is nu de grootste belangenbehartiger voor het Nederlandse landschap. Een ondersteunende organisatie voor de aangesloten partners: de provinciale Landschappen en de provinciale organisaties Landschapsbeheer. 

Deze organisaties vertegenwoordigen ruim 75.000 vrijwilligers, 110.000 hectare beschermde natuur, ruim 800 monumenten en hebben een achterban van bijna 310.000 donateurs. In Noord-Holland vormen het provinciaal Landschap en de provinciale organisatie Landschapsbeheer al jaren één organisatie.