Mediawijzer met Digimaatjes

REGIO – Dinsdag 24 juni is de aftrap verricht voor de start van het project Digimaatjes. Via Digimaatjes worden mensen met een licht verstandelijke beperking gekoppeld aan vrijwilligers.

Deze ‘digimaatjes’ gaan vervolgens samen aan de slag om op een veilige manier gebruik te maken van internet en social media. U kunt zich nú al aanmelden om de cursus te volgen of om u als vrijwilliger op te geven. Digimaatjes zal medioseptember van start gaan in de regio IJmond.

Binnen Digimaatjes staat centraal om veilig gebruik te leren maken van internet en social media. De cursist geeft aan wat hij graag wil leren en de vrijwilliger bekijkt wat de mogelijkheden zijn. In een op maat gemaakt leertraject bij de cursist thuis leert de vrijwilliger hem/haar mediawijs omgaan met internet en sociale media.

Wilt u graag als deelnemer de cursus volgen? Of wilt u zich als vrijwilliger aanmelden om iemand met een licht verstandelijke beperking te begeleiden? U kunt zich opgeven via T 088 6 522 522. Meer informatie: www.meenwh.nl/digimaatjes.