Inbraak in Akersloot leidt tot crash in Limmen

LIMMEN – Een achtervolging na een inbraak in Akersloot is in de nacht van donderdag op vrijdag geëindigd in een crash op de Rijksweg in Limmen.

De politie kreeg in de nacht van donderdag op vrijdag een melding van een inbraak in Akersloot. De bewoner van een huis betrapte twee inbrekers op heterdaad, meldt wijkagent Pim van der Maas op Twitter. Toen de politie arriveerde, zagen de agenten een BMW op hoge snelheid wegrijden. De poltie ging er achter aan en de BMW negeerde een stopteken en sloeg op de vlucht richting de A9, de Wijkertunnel en terug richting Alkmaar. Bij de afslag Uitgeest verliet de auto de snelweg weer. 

De bestuurder verloor de macht over het stuur op de Rijksweg in Limmen en kwam tot stilstand tegen een boom. In de auto zaten twee verdachten. Eén werd bij de auto direct ingesloten en de andere verdachte kon even later, na een zoekactie met helikopter en speurhonden, ook worden aangehouden.