Christel Portegies wordt directeur Cultuurcompagnie

CASTRICUM – Oud-wethouder Christel Portegies wordt directeur van de Cultuurcompagnie Noord-Holland.

Tussen 2006 en 2014 was Portegies wethouder in Castricum voor de VVD. Daarvoor werkte ze ook al in de culturele sector, zo was ze bestuursadviseur Kunst en Cultuur bij de gemeente Amsterdam. Haar studie deed ze ook in culturele sfeer, ze studeerde Kunstgeschiedenis en Culturele Wetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam.

Portegies is zowel op bestuurlijk als ook op cultureel gebied goed ingevoerd in Noord-Holland en brengt een breed netwerk mee. Portegies: ‘Dit is een fantastische nieuwe baan bij een prachtige organisatie. Hier werken mensen met passie voor cultuur en erfgoed. Hoewel het best moeilijke tijden zijn met minder inkomsten en subsidies, zie ik een mooie toekomst voor Cultuurcompagnie. Ik ga mij daar met een koel hoofd en een warm hart voor inzetten’.

De Cultuurcompagnie voert een deel van het cultuurbeleid van de provincie Noord-Holland uit en geeft advies op het gebied van kunst en cultuur. Bij de instelling werken ongeveer vijftig mensen.

Portegies begint haar werkzaamheden op 13 augustus.

Op de foto: Portegies (links van het midden) tijdens een van haar laatste officiële optredens als wethouder in Castricum.