Staatssecretaris Van Rijn reikt vrijwilligersprijzen uit

REGIO – Op 8 december reikt Martin van Rijn, staatssecretaris van VWS, de landelijke ‘Meer dan handen’ vrijwilligersprijzen uit.

Met deze prijzen zet hij inspirerende voorbeelden in het zonnetje én spreekt hij zijn waardering uit voor de vrijwilligers die zoveel mogelijk maken. Inschrijven voor deze prijzen kan tot 1 oktober via www.vrijwilligersprijzen.nl.

De jury let ondermeer op de voorbeeldfunctie die de projecten en organisaties hebben en of ze overdraagbaar zijn. Daarnaast kijkt ze ook naar wat het project nog extra oplevert, zoals competentieontwikkeling van de vrijwilligers en de samenwerking en verbinding met andere partijen.

Het thema van 2014 is innovatie. Projecten die vernieuwend zijn in aanpak, benadering van doelgroepen, werving of mediagebruik maken extra kans op een prijs. Behalve landelijk en lokaal werkende vrijwilligersorganisaties, -projecten en burgerinitiatieven, komen ook gemeenten en bedrijven die vrijwilligerswerk structureel stimuleren in aanmerking voor de prijs.