Nieuw uniform voor de politie

REGIO – De politie is altijd goed herkenbaar. Van het operationele uniform en de kleding van baliemedewerkers tot aan de strepen op surveillanceauto’s en gevelborden aan politiebureaus.

De uiterlijke kenmerken van de politie zijn vastgelegd in een eigen huisstijl. Blauw is dé politiekleur. Vanaf juni 2014 verandert het straatbeeld: politiemensen op straat dragen dan een operationeel uniform.

Het is opvallend en modern, het zit lekker en kan tegen een stootje. Kortom: het past bij de eisen die aan het politiewerk van nu gesteld worden. Daarmee ziet de politie er wezenlijk anders uit op straat. Het huidige uniform blijft bestaan voor collega’s die niet op straat werken en voor officiële gelegenheden als representatief tenue.

Het uitleveren van het nieuwe operationele uniform van de politie is een grote logistieke operatie. In zeven maanden tijd (juni tot en met december 2014) worden circa 32.500 politiemensen gekleed. Dit betekent dat in die periode beide uniformen door elkaar te zien zijn.