Subsidie voor de Dag Van De Bij

CASTRICUM – De Groene Bak en Transition Towns Castricum hebben een subsidie gekregen van het ‘Betrekken bij Groen Fonds’ van de Provincie Noord-Holland ter ondersteuning voor het organiseren van de Dag van de Bij op zondag 6 juli in het Hof van Kijk Uit in Castricum.


Vrijwilligers willen op deze dag van de bij, Castricummers bewust maken van de bijenproblematiek in Nederland. Het gaat namelijk niet goed met de bij. Er steeds minder soorten gewassen en er wordt steeds meer gif gebruik voor bijvoorbeeld onkruidbestrijding. Hierdoor zijn er steeds minder bijen, terwijl bijen juist zo belangrijk zijn. Ze bestuiven meer dan 70 procent van onze landbouwgewassen.

De vrijwilligers gaan de komende weken druk aan de slag met het realiseren van De Dag van De Bij. Binnenkort zal ook de website www.dagvandebij.nl online komen waarop meer informatie te vinden zal zijn over de Dag van de Bij.