Waterdag op 22 juni in Bergen, Castricum en Heiloo

REGIO – Wat is een ‘natuurvriendelijke oever’? Hoe werkt een gemaal eigenlijk? Wanneer is dit
polderlandschap ontstaan? Hoe krijg je schoon water uit de kraan?

Wilt u meer weten over water bij u in de buurt? Op zondag 22 juni van 10.00 16.00 uur organiseren de gemeenten Bergen, Castricum, Heiloo en Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier samen met lokale waterpartners zoals PWN, IVN en Landschap Noord-Holland de Waterdag.

In elke gemeente is een fietsroute uitgezet langs mooie, leuke en interessante ‘waterpunten’. Vaar mee op Het Maalwater in Heiloo, onderzoek het waterleven bij Het Ruiterhuys in Castricum, leer over schapen houden in droge duinen bij De Schaapskooi in Bergen of kom kijken bij de vele andere activiteiten in en om water.

In de week van 16 juni is het actuele programma en de fietsroutes op de websites van uw gemeente en het hoogheemraadschap beschikbaar.