Red Stars vaster op tweede plek

CASTRICUM – Red Stars Vitesse heeft zichzelf steviger op de tweede plaats gezet, dankzij een 9-3 thuisoverwinning op Northern Stars.


Het was de gasten uit Leeuwarden zaterdag direct duidelijk dat er weinig te halen viel op de Puikman. De Castricumse honkballers scoorden in de eerste inning drie punten dankzij rake klappen van Joost Kuijs en Bart Rebel. Die voorsprong bleek kostbaar.

Daarna zorgde Jeroen Groenendal voor de punten: hij liep in de derde inning zelf over de thuisplaat en sloeg er een inning later twee binnen, waardoor de stand op 6-1 kwam. Kuijs en Rebel gooiden in de zesde inning de wedstrijd echt in het slot met twee opofferingsslagen: 8-1.

Northern Stars kwam er niet aan te pas op het werpen van Kuijs, die zeven innings lang op de heuvel stond en daarin maar twee punten tegen kreeg.

Red Stars staat na de overwinning iets vaster op de tweede plek en is thuis nog ongeslagen. Een knappe prestatie van de Castricummers die vorig seizoen voorlaatste eindigden. Zaterdag staat in eigen huis de topper tegen Onze Gezellen op het programma. Die wedstrijd start om 16.30 uur.