Brandweer: brandmelding en afhijsing

CASTRICUM – Zaterdagochtend hadden de spuitgasten om vijf uur een handbrandmelding bij verzorgingstehuis de Boogaert. Deze werd via de pieper weer ingetrokken.

Zaterdagmiddag was er een melding van Dijk en Duin waar in een van de gebouwen een rookmelder was afgegaan. Toen de tankautospuit de kazerne uit reed kon hij gelijk weer in zijn achteruit de alarmcentrale had contact gehad met Dijk en Duin. Die konden vertellen dat er niks aan de hand was.

Op 2e pinksterdag werden de vrijwilligers om 06:25 opgeroepen om de Ambulance te assisteren bij een afhijsing aan de Charlotte de Bourbonstraat. De hoogwerker van brandweer Alkmaar kwam ook ter plaatsen en heeft de bewoonster via het raam naar buiten gehesen. De bemanning van de tankautospuit heeft geholpen met het tillen en het assisteren van de hoogwerker.