Bakkumse schelpenkar in historische optocht

APELDOORN – Na ruim 1,5 jaar voorbereiding is “Apeldoorn viert 200 jaar Koninkrijk” van start gegaan. Het absolute hoogtepunt is het Grand Defilé op zaterdag 14 juni.

Ook de Bakkumse schelpenkar mag daar deel van uitmaken. Jan Tuin uit Heemskerk spant speciaal zijn paard Milo voor.

Het defilé bestaat uit 160 onderdelen waarin facetten uit 200 jaar Koninkrijk zichtbaar worden gemaakt in een optocht van ruim 5 km, die in ongeveer 1,5 uur voorbijtrekt. Ook HKH Prinses Beatrix en HKH Prinses Margriet en de heer Pieter van Vollenhoven zullen plaatsnemen op de tribune.

Het Grand Defilé wordt een gevarieerde aaneenschakeling van rijtuigen en paarden, historische auto’s, motor- en bromfietsen, antieke fietsen, loopgroepen en een tiental praalwagens met historische taferelen.

Begin- en eindpunt is Paleis Het Loo, dat meteen ook het decor is van de live uitzending van de NOS. Het defilé start om exact 13.00 uur