Aanleg rotonde op Geesterweg

AKERSLOOT – De Geesterweg in Akersloot krijgt een rotonde bij de afrit A9. Dat brengt enige verkeersoverlast met zich mee.


De werkzaamheden gaan van start op maandag 16 juni en duren tot en met 4 juli. Vanaf 10 juni worden er al voorbereidende werkzaamheden gedaan. Een tijdelijke afrit zorgt ervoor dat overdag het verkeer kan blijven doorgaan en de rotonde veilig gemaakt kan worden.

Het deel van de Geesterweg waar gewerkt wordt, is een aantal nachten van 20:00 tot 6:00 uur afgesloten voor verkeer. Het gaat om de volgende nachten: 17/18 juni, 30 juni/1 juli, 1/2 juli, 2/3 juli (reserve) en 3/4 juli. Er is een omleiding via Klein Dorregeest. Hotel Van der Valk blijft bereikbaar.

Voor het maken van een tijdelijke op- en afrit is de op- en afrit van de A9 afgesloten in de nacht van 17 op 18 juni tijdelijk. Voor het verwijderen ervan is deze ook tijdelijk afgesloten in de nacht van 3 op 4 juli.