Vermiste jongen weer terecht

CASTRICUM – Het vermiste jongetje in Castricum is weer terecht. De zesjarige jongen werd vermist vanaf de Prins Willem-Alexandersingel in Castricum, waar hij graag in bomen klimt.

Omdat de bomen vlak aan de vijver staan, bestond de kans dat de jongen in de vijver zou zijn gevallen. De hulpdiensten rukten daarom met groot materieel uit om de jongen te vinden, zo werd er een traumahelikopter opgeroepen. Een politiewoordvoerder vertelde aan Omroep Castricum dat er geen reden bestond aan te nemen dat de jongen daadwerkelijk in het water was gevallen, maar dat het zekere voor het onzekere werd genomen.

Inzet van de helikopter bleek niet nodig, de jongen werd gevonden in de buurt, waar hij aan het spelen was bij een voor zijn ouders onbekend vriendje. Omstanders brachten hem terug naar de plek waar de hulpdiensten hem aan het zoeken waren. Daar werd hij herenigd met zijn ouders.

Op de foto: de hereniging van de jongen met zijn moeder.