Limmen Ludiek verkurkt Nederlandse geschiedenis

LIMMEN – Het kurkenmozaïek van Limmen Ludiek wordt een reis door de Nederlandse geschiedenis. Ook Nederlandse helden komen terug in de grote actie van Limmen Ludiek, wat in 2015 wordt gepresenteerd.

Het ontwerp werd vrijdagmiddag in een zonnig Limmen onthuld. Met het kurkenmozaïek, waarvoor al lange tijd kurken worden verzameld, wil Limmen Ludiek het wereldrecord verbreken. Daarvoor is wel heel wat nodig, het mozaïek moet 32 meter breed en 5 meter hoog worden. Er zijn zo’n half miljoen kurken nodig.

Onder de bekende Nederlanders die een plekje krijgen, zijn koning Willem-Alexander, koningin Máxima, scheidend eurocommissaris Neelie Kroes, Johan Cruijff en schilder Vincent van Gogh. Volgend jaar juni wordt het werk onthuld.

Op de foto: het ontwerp voor Limmen Ludiek 2015. De foto is gemaakt door Jeroen Drenth.