Wat leeft er in de sloot?

BAKKUM – Er zit veel leven in de sloot. Dat is met eigen ogen te zien tijdens de Slotendag in Bakkum. Zo zie je met een beetje geluk schaatsenrijders over het water glijden. Bij het Ruiterhuys in Bakkum kunnen liefhebbers met een schepnetje aan de slag en de vondsten bespreken met deskundigen.

Je kan kennismaken met waterdieren als poelslakken, stekelbaarsjes. IVN Midden Kennemerland (Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid) organiseert deze activiteit.

Het leven keert weer terug in de sloten en plassen. Dankzij de inspanningen van gemeenten en waterschappen wordt het oppervlaktewater beter beheerd en dat is te merken. Sloten en plassen zitten vol leven. Een sloot is feitelijk een klein ecosysteem. Dat systeem kan gemakkelijk worden verstoord. Daarom is goed waterbeheer van belang. Doel van de Slotendag is aandacht te vragen voor het leven in de sloot, de waarde van schoon oppervlaktewater en de investeringen van de overheid om het oppervlaktewater schoner te krijgen. Wil jij ook weten wat er leeft in en om de sloot? U bent van harte welkom op zondag 22 juni van 10.00 – 16.00 uur bij Het Ruiterhuys, Heereweg 83, 1901 MC Castricum.