Op bezoek in de geheimzinnige eendenkooi bij Uitgeest

UITGEEST – Vlakbij Uitgeest ligt een bijzonder natuurgebied: De eendenkooi Van der Eng. Voor de rust van de eenden is het afgesloten, maar op woensdag 18, dinsdag 24 en donderdag 26 juni kunt u er van 19.00 tot 20.30 uur met kooiker Gertruud van der Eng een kijkje nemen.

U wandelt rond de plas waar u ongetwijfeld eenden zult zien. In 1588 kregen Dirk en Hessel Pietersz Buurman octrooi voor een “vogelkooi” op eigen land. Er zijn in de loop van de eeuwen duizenden eenden gevangen. Ze werden verkocht voor de consumptie. Dat is inmiddels verleden tijd, maar het is nog steeds een bijzondere herinnering aan vervlogen tijden. U hoort op deze avond van alles over het werk in de eendenkooi. Tijdens de excursies laat Gertruud van der Eng zien op welke vernuftige manier de eenden werden gevangen.

Zin om mee te gaan? Aanmelden is noodzakelijk en kan via www.gaatumee.nl Voor nadere informatie 088-0064455 (tijdens kantooruren). Kosten € 7,-, kinderen tot 12 jaar € 3,-. Beschermers € 4,-, hun kinderen mogen gratis mee. Verzamelen om 19.00 uur op het parkeerterrein bij Uitvaartcentrum en sportterrein MHCU, Niesvenstraat te Uitgeest.