Laatste excursie in de Hempolder

AKERSLOOT – Als het goed is hebben de weidevogels begin juni allemaal jongen. Maar kou, regen en rovers eisen dikwijls hun tol. Op zaterdag 14 juni kunt u van 10.00-12.00 uur met Theo de Wit van Landschap Noord-Holland het resultaat van het broedseizoen in de Hempolder bekijken.

Nog even en alle jonge weidevogels kunnen vliegen. Daarna kunnen de weilanden worden gemaaid en het hooi naar de boerderij. Half juni is een prachtig moment om te bekijken wat het broedseizoen voor de weidevogels heeft opgeleverd.

Tijdens de wandeling over de dijk van de polder kunt u zelf zien hoe het dit jaar is. Grutto, kievit, tureluur en scholekster zijn vier soorten waarvan we jongen te zien kunnen krijgen. Maar er broedden de afgelopen maanden ook andere vogels in de Hempolder. En u kunt genieten van de kleurige hooilanden vol kruiden.

Zin om mee te gaan? Aanmelden kan via www.gaatumee.nl Voor meer informatie kunt u bellen met 088-0064455 (tijdens kantooruren). De kosten bedragen € 7,- kinderen tot 12 jaar € 3,-. Beschermers € 4,-, hun kinderen tot 12 jaar mogen gratis mee. Advies is: draag waterdicht schoeisel en neem een verrekijker mee. Verzamelen bij de werkschuur de Dodde, Hemweg 1 in Akersloot.