Albert Mantingh (SP) verlaat gemeenteraad

CASTRICUM – Gemeenteraadslid Albert Mantingh (SP) verlaat al na negen weken de gemeenteraad. Hij doet dat na een reorganisatie op zijn werk. Door die reorganisatie lukt het hem niet om op donderdagavonden vrij te nemen op momenten voor gemeenteraadsvergaderingen.

Mantingh heeft zelf aangegeven dat het beter zou zijn om zijn plek op te geven, in overleg met de partij-afdeling is daartoe besloten. Hij vond het niet eerlijk dat hij een vergoeding zou krijgen, als hij vaak niet zou kunnen komen opdagen. Gemeenteraadsleden hebben geen recht op wachtgeld.

Zijn plaats in de raad zal worden ingenomen door Marieke Kooter. Kooter was nummer vier op de lijst bij de socialisten, Saskia Oskam stond boven haar. Oskam heeft zelf besloten haar zetel, waar ze in dit geval recht op had, af te staan aan Kooter.

Kooter is geboren in Alphen aan den Rijn, maar heeft ook gewoond in Amsterdam, Californië, Mexico en Oost-Afrika, alvorens naar de gemeente Castricum te komen. Kooter is afgestudeerd als verpleegkundige en is werkzaam als coach en trainer voor kinderen, ouders en scholen. Sinds de oprichting van de lokale afdeling is ze bij de SP betrokken, naar eigen zeggen vindt ze het belangrijk dat er een partij is die opkomt voor hen die het minder getroffen hebben in de samenleving.

Binnenkort zal Marieke Kooter worden geïnstalleerd als gemeenteraadslid.