Klaas Peijs (81) overleden

CASTRICUM – FC Castricum is een vrijwilliger met een lange staat van dienst kwijt. Op 27 mei overleed ‘ome’ Klaas Peijs.

Peijs was eerst jarenlang actief voor CSV, een voorloper van het huidige FCC. Hij was actief als consul, scout en nam zitting in diverse werkgroepen. Hij stond aan de wieg van het damesvoetbal, eerst bij DVC en later bij FC Castricum.

Nog weer later werd hij beheerder van sportcomplex Noord-End en bestuurslid van de ‘Vrienden van FC Castricum’. Naast voetbalwerkzaamheden, was hij ook ondernemer in Bakkum. Ook in die hoedanigheid was hij actief in commissies en verenigingen.

Het werk van Peijs werd geƫerd met de gouden speld van voetbalbond KNVB, de titel Vrijwilliger van het Jaar 2005 bij FC Castricum en de koninklijke onderscheiding in de Orde van Oranje-Nassau in 2007.

Peijs zou op 30 mei worden geopereerd aan zijn hart, maar overleed drie dagen daarvoor aan een hartaanval. Dat het overlijden onverwachts was, bleek wel uit het feit dat hij een dag voor zijn overlijden nog een opgewekt interview gaf aan de PR-commissie van FC Castricum. Klaas Peijs is 81 jaar geworden.