Topscore voor sociale veiligheid op buslijnen Noord-Holland

REGIO – Gedeputeerde Staten (GS) van Noord-Holland hebben de nota Sociale veiligheid Openbaar Vervoer 2014-2020 vastgesteld.


Uit onderzoek blijkt dat de eerdere doelstellingen met betrekking tot sociale veiligheid ruimschoots zijn gehaald. De reizigersbeoordelingen zijn met een 7,8 in Haarlem-IJmond en een 8 in Noord-Holland Noord en Gooi en Vechtstreek hoger dan het landelijk gemiddelde van 7,6. Ook het aantal incidenten is verder gedaald.

De reizigers voelen zich veilig in de bussen, die rijden in opdracht van de provincie Noord-Holland. GS zijn tevreden met deze cijfers en streven voor de periode tot 2020 naar een nieuwe, hogere ambitie, zoals een waardering van een 8,0 voor de sociale veiligheidsbeleving in heel de provincie. Bovendien willen GS ook een verdere daling van 25% van het aantal incidenten ten opzichte van het jaar 2013.