Scheidsrechterkorps FC Castricum uitgebreid

CASTRICUM – De spanning was te snijden in de kantine van FC Castricum toen, onder grote belangstelling, de uitslag van het spelregelexamen van de junioren-scheidsrechterscursus bekend werd gemaakt.

De cursisten, Arup, Rob, Iris, Florian, Zeno, Jerryt en Benjamin, moesten van de 4 gevraagde onderwerpen minimaal 60 punten halen om in bezit te komen van het KNVB-diploma Juniorenscheidsrechter en de bijbehorende badge.

Na vijf avonden instructie, onder leiding van KNVB docent Hans Ploeg, werden de scheidsrechters niet alleen theoretisch maar ook praktisch de 17 voetbalspelregels en de daarbij behorende vaardigheden bijgebracht.

Het resultaat van het spelregelexamen was bovengemiddeld en iedereen is geslaagd. Na het bekend maken van de uitslag kreeg elke deelnemer een persoonlijke boodschap, het diploma en de badge van de docent uitgereikt.