Kom eens kijken in de Schoonwatervallei

BAKKUM – De Schoonwatervallei tussen Bakkum en het Alkmaardermeer krijgt steeds meer vorm. Het is verrassend om te zien hoe snel de natuur reageert op de werkzaamheden die inmiddels zijn uitgevoerd. Deskundige Peter Keesman laat het u op zondag 8 juni van 11.00-13.30 uur graag zien.


De Schoonwatervallei is een ambitieus project dat een aantal doelen wil realiseren, zoals voldoende en schoon water voor natuur en landbouw en het voorkomen van wateroverlast. Dankzij dit project wordt het schone kwelwater uit de duinen beter benut. In het gebied achter de duinen komt ook ruimte voor het bergen van water bij hevige regen.

Gids en waterdeskundige Peter Keesman vertelt graag over het idee achter het plan en laat de eerste resultaten zien rond het Zeerijdtsdijkje in de buurt van Bakkum. De kwaliteit van het water is enorm verbeterd en de bloeiende planten die er te zien zijn spreken dan ook boekdelen.

Vertrekpunt is het parkeerterrein van het Noordhollands Duinreservaat, Noorderstraat te Bakkum. De excursie is gratis, maar een duinkaart is verplicht. Aanmelden: www.gaatumee.nl
Voor meer informatie :088-0064455 (tijdens kantooruren).