Wat wordt er verbouwd aan het Clusius College?

CASTRICUM – Het Clusius College verbouwt. Dat is duidelijk te zien als je op de Oranjelaan rijdt. Maar, wat gebeurt er nu eigenlijk?

‘Het doel van de verbouwing is om meer licht en lucht in de school te brengen. Geen extra ruimte, maar wel een betere indeling en daardoor ook meer licht en lucht in de school’, vertelt adjunct-directeur Jaap Albers.

De bouw van de nieuwe praktijkvleugel en de gymzaal is inmiddels begonnen. In de zomervakantie zal de nu bestaande praktijkvleugel worden gesloopt. De sloopwerkzaamheden duren ongeveer drie weken.

Als het nieuwe schooljaar begint, zal er in het hoofdgebouw ook flink verbouwd worden. Dat gebouw is dan maar beperkt inzetbaar. Daarom wordt de dependance voor 100% gebruikt. Die situatie zal duren tot oktober of november 2015. Dan moet de verbouwing klaar zijn en zal de dependance worden gesloopt.

Het Clusius College probeert de overlast voor omwonenden zo beperkt mogelijk te houden, mochten er toch klachten zijn, kunt u zich wenden tot de uitvoerder van de bouwwerkzaamheden.