Hockeydames zijn kampioen en promoveren

CASTRICUM – Het eerste damesteam van Mixed Hockey Club Castricum (MHCC) is kampioen en promoveert naar de tweede klasse. Dat was zondag de spannende ontknoping van een enerverend verlopen hockeyseizoen. MHCC won de laatste wedstrijd met 7-0 van Alkemade Dames 1 en dat was genoeg om concurrent Spandersbosch uit Hilversum voor te blijven.

Voorafgaand aan de wedstrijd stonden MHCC en Spandersbosch samen bovenaan, met exact hetzelfde aantal punten en zelfs een gelijk doelsaldo. De laatste wedstrijd van het seizoen moest dus de beslissing brengen. MHCC speelde tegen Alkemade en Spandersbosch ontmoette Kikkers. Spanderbosch haalde niet genoeg doelpunten en toen was MHCC kampioen geworden.

Door dit resultaat promoveert het eerste damesteam van MHCC naar de tweede klasse. Komende zondag wordt het team op een speciale bijeenkomst in het MHCC clubhuis gehuldigd, samen met alle andere kampioenen. Daaronder ook Heren 2, dat zondag met 9-0 won van het Amsterdamse Hurley. Daarmee stelden de heren promotie naar de reserve tweede klasse; een knap staaltje, want het team speelde dit seizoen pas voor het eerst in de derde klasse.

Binnenkort zal er op C-TV een registratie verschijnen van de kampioenswedstrijd van de dames.