FC Castricum 2 neemt met kampioenschap afscheid in stijl

CASTRICUM – FC Castricum Zondag 2 is er afgelopen weekend wederom in geslaagd om kampioen te worden. In de wedstrijd werd op eigen grond SVW verslagen, daarna mocht voor de tweede keer in drie jaar tijd de champagne ontkurkt worden.

Door de overwinning ging het team op de laatste speeldag met één punt over concurrent Kolping Boys heen. Deze tegenstander werd één speelronde eerder verslagen, wat het kampioenschap erg dichtbij bracht. Afgelopen zondag was degradant SVW te gast op Sportpark Noord-End. De ploeg uit Heerhugowaard bood veel tegenstand, in de laatste acht minuten wisten de gasten zelfs de gelijkmaker (3-3) te scoren.

In de laatste vijf minuten kwamen de Castricummers ijzersterk terug en werd er nog tweemaal gescoord. De eindstand werd 5-3, genoeg voor het kampioenschap. Het team werd daarna op een platte kar een rondje door het dorp gereden.

Dit was overigens de laatste wedstrijd van de heren in het blauw-wit gestreept. Volgend seizoen maakt het voltallige team de overstap naar dorpsgenoot Vitesse’22. Het afscheid bij FC Castricum was een afscheid in stijl. (Foto: Han de Swart)