Auticafé over autisme in de puberteit

CASTRICUM – De puberteit wordt door veel ouders als een heftige periode ervaren. Ouders van kinderen met autisme kunnen extra zorgen of twijfels hebben. Daarom organiseert het Auticafé op 11 juni een bijeenkomst voor ouders met autistische kinderen in de puberteit.

In het auticafé van 11 juni gaat Anneke Eenhoorn, klinisch psycholoog van stichting De Praktijk, in gesprek met ouders rond een aantal herkenbare situaties. Zij maakt daarbij gebruik van het vier-factoren model, waarbij de situaties vanuit verschillende kanten bekeken worden zoals: wat zijn de mogelijkheden van het kind, maar ook, hoe je daar als ouder zelf instaat. Juist door een situatie vanuit verschillende invalshoeken te bekijken, kunnen bezoekers van het Auticafé op nieuwe ideeën komen.

Het Auticafé van 11 juni begint om 20:00 uur in de Juliana van Stolbergschool aan de Juliana van Stolbergstraat 3 in Castricum. Aanmelden voor de bijeenkomst kan bij Hansje Veen met telefoonnummer 0251-679333 of e-mailadres auticafé@hotmail.com. Ouders en direct betrokkenen zijn welkom, ook als de diagnose autisme nog niet is gesteld.

Meer informatie, ook over het Auticafé zelf, is te vinden op de website www.auticafecastricum.nl.

Op de foto: een puber met stress.