Vernieling op Rijksweg

LIMMEN – De politie kreeg zondagavond een melding binnen van een vernieling op het kruispunt van de Limmense Rijksweg en de Castricumse Zeeweg.

Agenten werden daar aangesproken door een getuige, die met zijn echtgenote over de Rijksweg reed. Op het kruispunt zagen de twee zes jongens staan, waarvan drie een fiets vernielden. Na op de fiets te hebben gesprongen, reden ze op hun eigen fiets richting Castricum. Op de Zeeweg voegden twee dames zich bij het zestal.

Na een aantal minuten kwamen er tien andere jongens bij aan. Een van hen gaf aan de eigenaar van de vernielde fiets te zijn. De eigenaar en zijn vrienden dachten te weten wie de vernielers waren. Kort daarvoor zagen zij een groep bekenden van hen. Dit was een groep van zes jongeren. De eigenaar van de fiets en zijn vrienden trokken toen de conclusie dat het om hen dan moest gaan.

Er zijn namen bekend en er zal een onderzoek ingesteld worden.