Toonbeeld present op Kunstfietsroute

CASTRICUM – Tijdens de kunstfietsroute zullen docenten van Toonbeeld een inkijkje in hun werk geven. Dat doen ze het gehele weekend in de vorm van een tentoonstelling van werk van de beeldende docenten, door middel van videoportretten van een aantal van hen. Drie docenten houden tijdens het weekend gezamenlijk atelier in de aula van Toonbeeld. Het geheel in het thema van werk in wording.

De aftrap voor het weekend zal worden gegeven op vrijdagavond 6 juni om 19.30 uur in de vorm van een concert door de muziekdocenten van Toonbeeld.

Paula van Wijk, docente dwarsfluit opent die avond met muziek van Fauré en Piazolla. Ze wordt op harp begeleid door Marjan Deiman. Lex van Amsterdam speelt eigen werk op gitaar. Veel meer muziek die vrijdagavond, maar ook werk van de beeldende docenten en diverse video’s over hun beroepspraktijk als kunstenaar en docent als voorproefje voor het weekend van de Kunstfietsroute, 7 en 8 juni 2014.

In de dagen daarna zijn drie beeldende docenten aan het werk aan de beelden die ze op dat moment onderhanden hebben. Leo van den Bos zal bezig zijn met een beeld in steen te hakken. Wilma Bosland maakt ter plekke een tijdelijke installatie uit op de draaischijf gedraaide kleivormen. Anja Vosdingh Bessem zal de kunstenaars in actie portretteren in klei. Toonbeeld is geopend tijdens het weekend van 7 en 8 juni tussen 11.00 en 17.00 uur. Kijk voor meer informatie over de kunstfietsroute op www.kunstfietsroutecastricum.nl.