Huis van Hilde dag open voor publiek

CASTRICUM – Het Huis van Hilde was ter gelegenheid van de Dag van de Bouw één keer geopend voor het publiek. Er wordt nog druk gebouwd, voordat het nieuwe archeologisch centrum van de provincie begin 2015 open kan gaan voor het publiek.

In het huis komt een depot van ongeveer 2200 vierkante meter, daar kunnen alle archeologische vondsten uit de provincie Noord-Holland terecht. In het overige gedeelte van het centrum, wat in totaal 4200 vierkante meter groot is, komt onder meer plek voor een paviljoen. Daar zullen de bijzonderste vondsten tentoongesteld worden.

De geplande opleverdatum is 1 oktober, daarna kan het inrichten van het nieuwe archeologische centrum beginnen. Het centrum wordt gebouwd aan de achterkant van het Castricumse station.

Op de open dag van de bouw kwamen veel mensen af, om alvast een kijkje te nemen. De openstelling van de Dag van de Bouw werd afgetrapt door gedeputeerde Elvira Sweet (PvdA) van de provincie en burgemeester Toon Mans.

De bouw wordt geleid door een aannemer uit Nijverdal, maar ook bouwbedrijven uit de regio werken mee aan het project.