Tuin van Kapitein Rommel viert feest

CASTRICUM – Op zaterdag 24 en zondag 25 mei is het feest in de Tuin van kapitein Rommel: de Tuin bestaat twintig jaar. Het geheel staat in het teken van de zee, zeevaart en verhalen van en over de zee.

De burgemeester zal de officiële opening van de festiviteiten verrichten op zaterdag 24 mei om 11.30 uur.

De Tuin is op beide dagen geopend van 11:00 uur tot 17:00 uur. Op zaterdag is er onder andere een optreden van de Skulpers en worden er zeeverhalen verteld door een medewerker van het Strandvondstenmuseum. Oude buurtbewoners zullen vertellen over het verleden en over kapitein Rommel. Zondag 25 mei onder andere een optreden van de Straatklinker, een poppentheater, toneelgroep Expressie geeft voorstellingen vanaf 13.00 uur en een milieuspel voor kinderen.

Een knopenworkshop (12.00 uur) wordt gegeven door een vrijwilliger van het Strandvondstenmuseum, bedoeld voor kinderen van 9 à 10 jaar. Wel dient men zich hiervoor vóór 23 mei op te geven via info@tuinvankapiteinrommel.nl. Kosten € 2,- per kind. Er kunnen ongeveer tien kinderen aan meedoen.

Omroep Castricum zal erbij zijn voor zowel radio als televisie. Op de radio zal er live verslag worden gedaan van de feestelijkheden in de tuin. Het complete programma van beide dagen is te vinden op de website van de Tuin: www.tuinvankapiteinrommel.nl.