Overeenkomst bereikt over Nieuw Geesterhage

CASTRICUM – De gemeente en Biesterbos zijn gekomen tot een samenwerkingsovereenkomst voor Nieuw Geesterhage. Op 15 mei 2014 tekenden wethouder Klijnstra namens gemeente Castricum en de heer De Weijer namens Biesterbos B.V. deze overeenkomst.

Daarmee wordt een belangrijke stap gezet in het verwezenlijken van dit cultureel maatschappelijke centrum. De gemeenteraad bespreekt de bestemmingsplannen op woensdag 21 mei en neemt naar verwachting op 26 juni een besluit.

Het huidige plan gaat uit van een renovatie van het huidige Geesterhage en de bibliotheek en de nieuwbouw van 15 appartementen, ook worden er nog eens bijna 29 woningen op andere plekken. In eerste instantie was het de bedoeling om Toonbeeld er meteen bij te betrekken, dat gaat nu op een later moment gebeuren. Op de plek van Toonbeeld, worden later ook woningen gebouwd. Het streven is om de tweede fase, waar Toonbeeld bijhoort, zo snel mogelijk te laten volgen op de eerste fase.

Beide partijen hopen voor het einde van het jaar te starten met de eerste fase, de renovatie van Geesterhage en de bibliotheek.