Huis van Hilde heeft exploitant

CASTRICUM – ‘Een mijlpaal’, noemde gedeputeerde Elvira Sweet het tekenen van de intentieovereenkomst tussen de provincie en ADC Archeoprojecten over de exploitatie van het nieuwe archeologisch centrum.

Gedeputeerde Sweet (PvdA) en Dorien Fröling van ADC Archeoprojecten tekende de overeenkomst in het provinciehuis in Haarlem. Sinds eind 2013 is de provincie Noord-Holland op zoek naar een exploitant voor het provinciaal archeologiecentrum, wat in januari 2015 haar deuren opent.

Op basis van een werving- en selectieprocedure is ADC ArcheoProjecten uit Amersfoort geselecteerd als beoogd exploitant. De intentieovereenkomst is gesloten vooruitlopend op een nog te sluiten huur- en exploitatieovereenkomst. In de tussenliggende periode wordt een aantal zaken nog nader uitgewerkt. De exploitant wordt verantwoordelijk voor het ontvangen van bezoekers, de horecagelegenheid en de museumwinkel, het organiseren van wisseltentoonstellingen en het opzetten van educatieve projecten.

De provincie Noord-Holland blijft de collectie beheren, zoals de wet voorschrijft.

Op de foto: de bouw van het Huis van Hilde