Donderdag: Europese verkiezingen

CASTRICUM – Donderdag zijn de verkiezingen voor het Europees Parlement. In totaal worden er in Castricum 17 stembureaus ingericht.

Waarschijnlijk wordt het een stuk minder druk dan bij de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen in maart, toen was de opkomst 64,3%, bij de laatste Europese verkiezingen in 2009 lag dat cijfer op 44,9%. Dat was wel hoger dan de landelijke 36%.

De stembureaus openen hun deuren om 07:30 uur en sluiten om 21:00 uur, behalve het stembureau in de bloemenkiosk op het station. Daar kan al vanaf 05:00 uur worden gestemd. Ook het mobiele stembureau is weer actief, De Boogaert, Sans Souci, Dijk en Duin, Camping Bakkum en De Woude worden door dit stembureau bezocht.

Kijk voor de tijden van het mobiele stembureau en de adressen van alle andere stembureaus op de website van de gemeente: www.castricum.nl.

De uitslag wordt niet donderdag bekendgemaakt, zoals gebruikelijk, maar pas zondagavond. Dat heeft de Europese Unie verplicht gesteld, omdat er tot zondag gestemd wordt in andere landen. Er wordt dan ook geen uitslagenavond georganiseerd in het gemeentehuis.