Dauwtrappen op Hemelvaartsdag

CASTRICUM – Dauwtrappen hoort bij Hemelvaartsdag. Daarom organiseert IVN Midden-Kennemerland, samen met Kennemer Duincamping Geversduin de traditionele dauwtrapochtend op Hemelvaartsdag donderdag 29 mei.

Rond zonsopgang het duin in om met je oren vogels op te zoeken, leer verschillende vogelgeluiden kennen en beleef het ontwaken in het duin. Misschien zien we nog andere dieren zoals konijnen of een vos.

De excursie is ook geschikt voor kinderen en hun ouders, maar de kinderen moeten wel gewend zijn om een stuk in stilte mee te lopen. Geschikte (warme, stille en onopvallende) kleding is gewenst evenals een kleine versnapering en iets te drinken voor onderweg.

Vertrek is om 05:30 uur vanaf de receptie op Camping Geversduin, de verwachte aankomst is rond 10:00 uur bij het restaurant van de camping. Je kan je aanmelden voor deze excursie bij de receptie van Duincamping Geversduin (geversduin@kennemerduincampings.nl onder vermelding van de excursie). Kosten zijn 3,75 per persoon.

Foto: R&R Natuurlijk.