Oud-Castricum heeft nieuwe voorzitter

CASTRICUM – De Stichting Werkgroep Oud-Castricum heeft in haar ledenvergadering van 13 mei, op voordracht van het bestuur, Peter van Eerden benoemd tot nieuwe voorzitter.


Sinds het overlijden van Frans Duffhues in juli vorig jaar werd deze functie tijdelijk waargenomen door penningmeester Gerard Veldt. Begin dit jaar plaatste de werkgroep in de regionale kranten een oproep voor een nieuwe voorzitter.

Uit de belangstellenden koos het bestuur de 62-jarige Peter van Eerden. Hij studeerde sociologie en was meerjarig werkzaam bij de Koninklijke Marine. De geboren Heemskerker woont sinds 1987 in Castricum en heeft grote belangstelling voor de geschiedenis en het erfgoed van het dorp en het buitengebied.

Een eerste initiatief van hem betreft de instelling van een commissie die de viering van het 50-jarig bestaan van Oud-Castricum in 2017 gaat voorbereiden. Ook wil hij de contacten intensiveren met de zusterverenigingen in Limmen en Akersloot om de samenwerking te intensiveren.

Gerard Veldt wenste de nieuwe voorzitter veel succes en overhandigde hem de hamer.