Open huis in Huis van Hilde

CASTRICUM – Op zaterdag 24 mei is het Dag van de Bouw. Huis van Hilde is één van de locaties waar iedereen een kijkje kan nemen achter de hekken van het bouwterrein. De bouwlocatie in Castricum is tussen 10.00 en 16.00 uur toegankelijk voor publiek.


De bouw van Huis van Hilde is gestart in september 2013. Begin januari 2015 gaat het gebouw open. Het totale pand is circa 4200 m2 groot en is onderverdeeld in een ‘Paviljoen’ en een ‘Depot’.

De provincie bewaart vanaf volgend jaar in het depot alle archeologische vondsten en collecties, die zij in de loop van decennia heeft binnengekregen. Huis van Hilde toont dan ook de archeologische geschiedenis van Neanderthalers tot en met de Tweede Wereldoorlog in een bijzondere tentoonstelling.

Gedeputeerde Elvira Sweet en burgemeester Mans zijn op 24 mei om 10.00 uur aanwezig bij Huis van Hilde en houden een korte toespraak. Daarnaast lichten verschillende betrokkenen het project toe. Bezoekers kunnen een rondleiding krijgen door het gebouw.