Wandelexcursie tussen Akersloot en Limmen (langs de A9)

LIMMEN – Bijna iedere automobilist kent het natuurgebied Limmerdie dat naast de A9 ligt. Een keer per jaar organiseert Landschap Noord-Holland daar een excursie. Op zondag 25 mei kunt u van 10.00-12.00 uur op stap met boswachter Onno Steendam.


Vanaf de snelweg zijn de kleuren in het Limmerdie goed te zien. Maar als u hier wandelt valt pas goed op hoeveel planten er bloeien. De gele vlekken van de ratelaar die hier massaal groeit en roze velden van de echte koekoeksbloem. Ook het wit van het zeldzame veenpluis valt op. Bijzonder is dat hier ook veel orchideeën staan.

Tijdens de wandeling merkt u dat dit natuurgebied ook als broedgebied belangrijk is. Ieder jaar nestelen hier weidevogels als grutto, kievit, tureluur, slobeend en gele kwikstaart. In deze tijd van het jaar hebben ze jongen.

Aanmelden kan via www.gaatumee.nl Meer informatie: 088 00 64 455 (tijdens kantooruren).
Het startpunt is als volgt te vinden. Neem vanaf de Kennemerstraat tussen Heiloo en Limmen de afslag Lage Laan richting de A9. De A9 over met de bocht naar beneden en dan de parallelweg linksaf. Aan het einde van de weg parkeren.